(Coaching en Advies)

Authenticiteit

“De Weg naar Authenticiteit”

Zou het niet geweldig zijn als 80% van jouw persoonlijk of zakelijk handelen voort komt uit persoonlijke missie?
Zou het niet geweldig zijn als jij daarin een heel congruent (overeenstemmend) gedragspatroon kan laten zien?

De laatste tijd kom ik steeds meer mensen tegen – ook mensen die veel verantwoordelijkheden dragen – die met problemen te kampen hebben. Deze mensen zijn al jaren succesvol bezig en ineens begint er iets te knagen. Het succes groeit nog enigszins, maar de tevredenheid, de levenslust neemt af. Hierdoor sluipt er een patroon in dat tevens het succes laat afnemen. Mensen lopen tegen negatieve aspecten van hun leven of werk aan. Mensen weten niet meer waar ze staan. Zij hebben zelfs angst om de juiste richting te kiezen op het kruispunt van hun leven. Feitelijk is de authenticiteit verloren gegaan

Authenticiteit gaat over het doorgronden van je drijfveren en het ontdekken van je missie, met als doel jezelf en anderen te inspireren.
Authenticiteit draait om de fundamentele levensvragen:

Wie ben ik écht?
Waarom ben ik hier?
Wat is mijn missie?
Waar sta ik voor in dit leven?

Authenticiteit betekent volgens Van Dale ‘echtheid en daardoor betrouwbaarheid’. In je authenticiteit zit je missie verborgen. Je missie is ‘zingeving’, ‘hetgeen jij op aarde komt bijdragen’.

De techniek “De weg naar Authenticiteit” is een toepassingsvorm van het zeven-schillenmodel. Het zeven-schillenmodel is ontwikkeld door Bas Blekkingh. Met de techniek “De weg naar Authenticiteit” maak je met mij (jouw coach) een tocht van buiten naar binnen in het zeven-schillenmodel. Door deze tocht word je nieuwsgierig naar je kern, je authenticiteit.
Als je je eigen kern eenmaal gevonden hebt, is het mogelijk om een reis van binnen naar buiten te maken. Je missie stuurt dan je gedrag. Je probleemstellingen krijgen een andere lading.
Door deze techniek, krijg je inzichten en de mogelijkheid om gelukkiger en succesvoller te leven.

Download op deze pagina de brochure “De Weg Naar Authenticiteit”.

Schuiven naar boven