(Coaching en Advies)

Coaching

Coaching: Waarom, Wat en Hoe?

Coaching is populair en daarom lijkt het of er meer coaches zijn dan mensen die gecoacht willen worden. Veel managers zien de meerwaarde van coaching in hun organisatie. Mensen willen graag een coach die bij hen past.
Maar waarom? En wat is coaching dan precies? En hoe doe je dat?
dpa-advies heeft een passend antwoord.

Coaching: waarom zou je het doen?

Soms loop je tegen grenzen aan of kom je op een kruispunt en weet je niet welke keuzes je moet maken. Je hebt het gevoel of je als een stuiterbal tegen jouw eigen grenzen en mogelijkheden kaatst. Van innerlijk naar omgeving en terug. Een eindeloos voortdurend proces. Je eigen gevoelens en gedachten bepalen jouw gedrag naar de omgeving en de (re)actie van de omgeving veroorzaakt bij jou weer gevoelens en gedrag.
Iedereen heeft vanaf zijn of haar geboorte geleerd om zich te wapen door overlevingsstrategieÎn toe te passen. Maar uiteindelijk merk je dat d·t niet meer werkt. Je krijgt dan het gevoel dat je er geen invloed meer op kunt uitoefenen.
Althans dat denk je!!!!

Herken je dit?

Dan heb ik goed nieuws voor je.
Het is absoluut mogelijk om invloed uit te oefenen op dat machteloze en misschien wel besluiteloze gevoel, maar dan zul je andere keuzes moeten maken.
En dan heb je een coach nodig.
Iemand die met jou ‘meeloopt’ en laat zien wat er anders kan. Inzicht geeft. Spiegelt. Steunt. Confronteert.

Schuiven naar boven